Skal du også gennem kvote 2-nåleøjet

Der er rift om pladserne på Jurastudiet i både København, Aarhus, Odense og Aalborg. I 2018 var adgangskvotienten højere end nogensinde, og man skulle have et snit på 9,7 for at sikre sig en af de attraktive pladser. Hvis du drømmer om at læse jura, men mangler de adgangsgivende karakterer, kan der derfor være gode grunde til at søge ind via kvote 2 – men også her er der hård konkurrence, og kun de ansøgere, der har gjort en aktiv indsats for at opkvalificere sin juridiske viden, bliver optaget.

 

”For kvote 2-ansøgere har det aldrig været sværere at komme gennem nåleøjet. Sidste år modtog Københavns Universitet fx 849 ansøgninger til deres 76 kvote 2-pladser til jurastudiet. Derfor er det enormt vigtigt, at du bruger dit sabbatår på adgangsgivende aktiviteter, hvis jura står højest på din ønskeseddel” siger Tina Kepka, der er direktør og daglig leder af uddannelsescenteret Jurainstituttet.

 

Der er et stadigt større pres på danske studenter, der gerne vil ind på jura via kvote 2, og de høje krav til ansøgernes juridiske forhåndsviden og erfaring afholder mange fra at sende en ansøgning. Men sådan behøver det ikke at være, forklarer Tina. Jurainstituttet udbyder nemlig et uddannelsesforløb på 6 måneder, der specifikt er designet for at øge dine chancer for optag på de juridiske universitetsuddannelser gennem kvote 2:

 

”På uddannelsen får vores studerende en grundig og alsidig indsigt i en række juridiske discipliner på et fagligt og teoretisk plan. Desuden får de hjælp og viden til at skrive en skarp kvote 2-ansøgning, for uanset hvor gode erfaringer man har med sig i rygsækken, bliver man ikke optaget, hvis ansøgningen halter. Vi prioriterer også at træne andre kompetencer end de rent juridiske for at forberede vores studerende til et akademisk studie.” fortæller Tina.

 

Tina pointerer, at Jurainstituttets fornemmeste opgave er at give dig som studerende de bedste forudsætninger for faglig udvikling på allerhøjeste niveau, samtidig med at du bliver mødt i øjenhøjde og hjulpet gennem pensum henover de seks måneder, uddannelsen varer:

 

”Vi gør meget for at skabe et fællesskab på uddannelsen. Det sker mere eller mindre naturligt i klasseundervisningen, der varetages af topkvalificerede kandidatstuderende fra jurastudiet. Det betyder, at vores studerende ikke bare får kompetent undervisning, de får også et netværk og mulighed for at spørge ind til, hvad det rent faktisk vil sige at læse jura på universitetet”

 

Jurainstituttet har sagt held og lykke til et hold på 42 studerende, der har søgt ind via kvote 2 her i 2019. Deres tilbagemeldinger taler deres eget tydelige sprog. I en intern evaluering af uddannelsen siger et par af de studerende om forløbet:

 

”Det har været dygtige undervisere, som ikke bare har været gode til at undervise og lære fra sig, men også til at fortælle og svare på spørgsmål om jurastudiet. Det er rigtig fint, at det er unge undervisere, som netop stadig studerer jura, da de ved alt om hvad det vil sige at studere på jurastudiet. Man kunne fornemme, at de havde specialviden indenfor det fag” siger en af de studerende fra Jura Akademiet.

 

En anden studerende påpeger, at:

”Det har været et kæmpe plus, at man har fået hjælp til kvote 2-ansøgningen. Det er ikke hovedårsagen til, at man tager uddannelsen, men derfor er det blot en ekstra bonus, at man får hjælp til ansøgningen”.

 

Hvis du vil vide mere om Jura Akademiet kan du læse mere her. Du kan også kontakte Jurainstituttets studievejledning på +45 70 22 07 45

 

Hvis ikke dine drømme om at blive jurist kommer til at gå i opfyldelse, er der mange andre måder, du kan komme til at arbejde indenfor det juridiske felt. Jurainstituttet har andre uddannelser, som vil udbygge dine kompetencer, så du kan præsentere en solid, juridisk værktøjskasse til en nuværende eller kommende arbejdsgiver. Det kan fx være som juridisk sagsbehandler, der kan give adgang til at blive advokatens højre hånd eller sagsbehandler i forsikringsselskaber, ministerier, politiet, domstolene, banker, NGO´er ejendomsselskaber og massevis af andre erhverv.

 

Du kan læse mere om Jurainstituttets uddannelser på jurainstituttet.dk.