Få job i mindre og mellemstore virksomheder med en juridisk uddannelse

 

Juridiske kompetencer giver en stor fordel, når du skal have foden indenfor

Det lyder måske banalt, men jo flere kompetencer du bringer i spil, des større er chancen for at få drømmejobbet.

Mange mindre og mellemstore virksomheder (SMV’er) efterspørger juridiske kompetencer, fordi de giver mulighed for at få løst en række opgaver som ellers ender hos dyre advokater – eller slet ikke bliver løst.

Er du jobsøgende, så kan juridiske kompetencer være tungen på vægtskålen, som bringer dig i spil til ansættelsessamtalen. Det handler ganske enkelt om, at erfaring inden for jura er dyr og i mange tilfælde umulig at ansætte sig til. Det gælder særligt jobstillinger hvor juridiske opgaver ikke er den primære opgave, og hvor en universitetsuddannet jurakandidat er overkvalificeret.

Rollerne i mindre virksomheder er mere udflydende end de er i de helt store virksomheder, og har du juridiske kvalifikationer er der en stor chance for, at du netop kan få praktisk erfaring med ét eller flere områder af jura, uden at du behøver at have gennemført et universitetsstudie.

Nogle gode eksempler kan du se på siden om uddannelser til bla. advokatsekretær. Det gælder titler som projektleder, sagsbehandler eller kontorassistent. Du kan gennemføre vores juridiske uddannelser enten som klasseundervisning eller som selvstudie.

Tips til ansøgningen

Der findes masser af guides til, hvordan du skriver en god ansøgning og et CV, som brænder igennem.

Et par tips:

  1. Sørg for at forstå behovene i den stilling, som du søger, og tilret ansøgningen så den matcher det, der efterspørges.
  2. Tænk ind, hvordan dine juridiske kompetencer spiller bedst sammen med de ønsker, som virksomheden har opstillet og dine andre kompetencer. Det giver f.eks. ingen mening at tale om personalejura, hvis stillingsbetegnelsen handler om kommunikation og erhverv.
  3. Vær ikke bange for at nævne, hvor vigtigt det er at kunne løse juridiske opgaver korrekt – og at det kan spare advokattimer. Du er løsningen på et problem, som virksomheden måske lige skal mindes om at de har.
  4. .. Undlad at overspille jurakompetencerne, med mindre de er udtrykkeligt specificeret. I de fleste mindre virksomheder er de trods alt kun et plus og ikke et formelt krav.
  5. Tilføj selvfølgelig vores jurauddannelse på CV’et, hvis du har den.

Du kan læse mere om jura uddannelsen her

Held og lykke!