Persondata og databeskyttelse

Nye regler om behandling af persondata

Nye regler om behandling af persondata træder i kraft den 25. maj 2018. De nye regler stiller større krav til virksomheders behandling af persondata og medfører et betydeligt større bødeniveau ved overtrædelse. Det er derfor vigtigt for alle at kende reglerne om håndtering af persondata.

Dette kursus giver dig et indblik i de kommende regler om persondata, så du har et overblik over hvad virksomhederne skal og kan og samtidig undgår bøder.

Kurset giver dig mange praktiske råd om håndteringen af persondata.

Målgruppe

Alle som håndterer persondata som en del af deres arbejde. Alle administrative medarbejdere, HR konsulenter, økonomimedarbejdere og andre som har brug for indblik i de regler, som gælder og vil gælde i forhold til håndtering af persondata.

Kursets indhold

Vi vil gennemgå de overordnede regler for håndtering af persondata. Vi vil gennemgå både de grundlæggende og overordnede principper samt de specifikke regler for håndtering af personoplysninger.

  • Overordnet introduktion
  • Systematik
    • Grundlæggende begreber og regler
  • Generelle principper for behandling af personoplysninger
  • Regler for indsamling og behandling af personoplysninger
    • Typer af oplysninger og reglerne for behandling af disse
    • Følsomme og ikke-følsomme oplysninger
  • Oplysningspligt
  • Indsigtsret
  • Indsigelsesret
  • Eksempler på håndtering af persondata
    • Persondata i en personaleadministration
    • Persondata i andre administrative funktioner

Kursusmateriale

Undervisningen tager udgangspunkt i PowerPoint præsentationer.

Tid

Se dato for afholdelse af næste kursusforløb i vores kursuskalender.

Sted
Nørregade 7B, 2. sal, 1165 København K.

Instruktør
Cand. jur. Anja Bülow Jensen, som til dagligt er afdelingschef for Dansk Byggeri. Anja har stor erfaring med persondataloven både inden for og uden for personaleadministration.

Varighed
1 dag kl. 9.00 -15.30

Pris
3.995,- ex. moms